Belföld

A Fideszre kente a szélsőjobbot az LMP

Schiffer András szerint annak, hogy "ma gyűlöletkeltő uszítással politikai szerephez lehet jutni, nemcsak a Gyurcsány-kormány" ágyazott meg.

Az LMP szerint a Fidesznek is szerepe van a szélsőjobb hazai térnyerésében és abban, hogy gyűlöletkeltő kijelentésekkel politikai tőkét lehet kovácsolni – mondta Schiffer András, az LMP frakcióvezetője csütörtökön az MTI-nek.

Schiffer András úgy fogalmazott, hogy a Stadler Mária és Budaházy György közötti beszélgetés “pontos lenyomatát” adja annak, hogy a Magyar Szigeten elhangzott és nagy port felvert mondatok miként “nyertek polgárjogot” Magyarországon.

Előzőleg az MSZP az illetékes hatóságok határozott fellépését és Stadler Mária kormánypártból való kizárását sürgette egy nyilvánosságra került videofelvétellel kapcsolatban, amelyen Stadler Mária egyebek között azt mondja beszélgetőpartnerének, Budaházy Györgynek, aki terrorcselekmények vádjával indult büntetőperben áll bíróság előtt: “ha maguk radikálisok lennének, akkor vennének stukkert és lelőnék ezt a rohadék Gyurcsányt”.

A frakcióvezető kijelentette: annak, hogy “ma gyűlöletkeltő uszítással politikai szerephez lehet jutni, nemcsak a Gyurcsány-kormány katasztrófakormányzása ágyazott meg, ennek a hangulati előkészítését ellenzékben elvégezte a Fidesz”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik