Belföld

Gyurcsány Ferenc lelövésére buzdít egy fideszes politikus

Az MSZP követeli, hogy azonnal zárja ki a Fidesz Stadler Máriát. A kormánypárt szerint lesz következménye Stadler mondatainak.

“Mély megdöbbenéssel láttuk azt a világhálóra tegnap felkerült videófelvételt, amelyen Stadler Mária ötödik kerületi fideszes politikus Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök lelövésére buzdította a szélsőjobboldali nézeteiről ismert, terrorcselekményekkel vádolt Budaházy Györgyöt” – írja közleményében Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke.

A szóban forgó felvételen – melyet egyébként a Youtube-ra már hónapokkal ezelőtt feltöltött valaki – a fideszes politikus a radikalizmus fogalmáról vitázik Budaházyval, és a többi között azt mondja:

“Ha maguk radikálisok lennének, fognák a stukkert, és lelőnék ezt a rohadék Gyurcsányt, de nem a Gyurcsány ellen mennek, hanem a Fidesz ellen, és ez itt a probléma.”

A Magyar Szocialista Párt mai közleményében Stadler Mária azonnali távozását követeli a magyar közéletből, és felszólítják Rogán Antalt, a Fidesz ötödik kerületi elnökét, hogy azonnal zárja ki Stadler Máriát a párt soraiból. Hozzátették: elvárják az illetékes hatóságok határozott fellépését és mielőbbi intézkedését, ellenkező esetben az MSZP büntető feljelentést tesz.

A Fidesz közleményben reagált az ügyre. Az fn.hu-n is megjelent írásban ez olvasható: “A Fidesz V. kerületi csoportjának 450 tagja van, akiknek minden mondatáért nem tudunk felelősséget vállalni. Természetesen a videón elhangzott szavakkal semmilyen formában nem értünk egyet, így annak következményei lesznek. Ezzel a szeptemberi első csoportülés foglalkozik majd.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik