Belföld

Felfüggesztették a városi főrendőrt

Ahogy múlt pénteken már beszámoltunk róla: fellázadtak parancsnokuk ellen a vámospércsi rendőrök. Augusztus elsején az őrs több dolgozója is feljelentést tett felettese, Hegedűs Attila főhadnagy ellen. Ma már tény: a tisztet felfüggesztették állásából.

“A Vámospércsi Rendőrőrs parancsnoka jelenlegi beosztásából felfüggesztésre került. A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság munkatársa látja el ideiglenesen az őrparancsnoki feladatokat” – írta hétfő délután az FN-nek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Kelemen Éva.

Mint korábban megírtuk: augusztus elsején a vámospércsi őrs több dolgozója is feljelentést tett felettese, Hegedűs Attila főhadnagy ellen.

Az fn.hu birtokába került iratokban szó esik kényszervallatásról, kincstári vagyon eltulajdonításáról, szolgálati hatalommal való visszaélésről és sok egyéb zűrös ügyről. Bővebben itt olvashatnak róla.

Hegedűs főhadnagy ellen a Debreceni Katonai Ügyészség folytat eljárást. Kiss Attila sajtószóvivő hétfő délután annyit árult el, hogy “a kényszerintézkedés alapját vizsgálja az ügyész”. Értsd: az őrsparancsnok egyelőre nincs előzetesben, szabadlábon védekezhet.

Azt is Kiss Attilától tudjuk, hogy “a hatalommal való visszaélés gyanúja nem feltétlenül indokolja az előzetes letartóztatás elrendelését”. Valamint: “Ha egyáltalán eljut bírósági szakba az ügy, azt az illetékes megyei bíróság katonai tanácsa folytatja majd le. De addig akár két hónap is eltelhet.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik