Belföld

Lázár “rendbe tette” kérkedő párttársa elszólásait

Fejlesztési pénzek nem múlhatnak egy polgármester pártállásán - jelentette kia Fidesz frakcióvezetője az elmúlt napok Gyöngyöspatát érintő ügyeivel kapcsolatban.

A politikus hangsúlyozta ugyanakkor azt is: a Fidesznek nem szövetségese a Jobbik, ahogyan Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere sem; a kormánypártnak a gyöngyöspatai emberek a szövetségesei. Hozzátette, a kormány szemében nincsenek “piros”, “narancsszínű” vagy “barna”, csak “piros-fehér-zöld” települések.

Lázár János úgy fogalmazott: a megbántottság, a felindultság vagy a csalódottság sokszor rossz mondatokat ad az ember szájába, és a jogos felháborodásból is születhetnek jogtalan mondatok. Ám a legnagyobb baj sosem az – folytatta -, ha rossz mondatok szaladnak ki az ember száján, hanem az, ha azokat utólag, tiszta fejjel sem teszi rendbe. “Mi azonban ezeket a mondatokat rendbe tesszük” – hangsúlyozta.

“Fejlesztési pénzek egy polgármester pártállásán nem múlhatnak, csak az ő személyes és az általa irányított testület felkészültségén, vezetői képességein” – húzta alá a frakcióvezető, aki szerint a gyöngyöspatai eset rámutathatott, hogy – “bár például a szocialisták a tavalyi kampányban mást sem csináltak, csak megpróbáltak minket egymásra nyomni, akár október 23-án a szélsőségeseket és a fideszes rendezvény békés polgárait” -, milyen messze van egymástól a Fidesz és Jobbik.

Ez azonban – mint kiemelte – nem jelenti azt, hogy Gyöngyöspata vagy az ottani emberek ne lennének közel a Fideszhez, ne lennének részei a nemzeti együttműködés rendszerének, sőt még akkor is részei, ha abból a vezetőik egyes szélsőséges megnyilvánulásai megpróbálnák kizárni őket.

A nemzeti együttműködés rendszerének éppen az az ereje, hogy a településeket és az ott élőket bizonyos fokig még a saját vezetőik alkalmatlanságától, szélsőséges politikájától is képes megvédeni; a gyöngyöspataiaknak nem kell félniük: a kormány nem hagyja magukra őket – zárta szavait Lázár János.

A Jobbik kedden lemondásra szólította fel Balázs József fideszes országgyűlési képviselőt, az ellenzéki párt szerint ugyanis a Heves megyei politikus fenyegetőzött, zsarolt, visszaélt hatalmával. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján lejátszott egy telefonbeszélgetést, amely a kormánypárti poltikus többi közt azt mondja az időközi választások előtt álló – később megválasztott – jobbikos gyöngyöspatai polgármesternek: “forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (…) Ezzel az írással vagy ezekkel a dolgokkal te ezeket a csapokat elzártad magad előtt, ezt vedd tudomásul”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik