Belföld

Víztározója is van a “csapok elzárásával” kérkedő képviselőnek

Első ciklusát tölti a parlamentben a fideszes Balázs József, aki csak annak adna forrást, aki nem szól be neki.

A kevésbé aktív parlamenti képviselők közé tartozik Balázs József, akit tegnap lemondásra szólított fel a Jobbik és az LMP. Egy nyilvánosságra hozott hangfelvételből kiderült ugyanis, hogy a Fidesz megyei választmányának elnöke a Jobbik újonnan megválasztott gyöngyöspatai polgármesterének a telefonban azt mondta: “Forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás.”

Balázs József önéletrajza szerint 1993 óta tagja a Fidesznek, korábban az egyik banknál, mint hitelezési főeladó dolgozott. Nagyréde polgármestere 1991-ben lett, később őt választották a Heves megyei közgyűlés fideszes frakcióvezetőjének. 2010 óta parlamenti képviselő. A telefonban a fejlesztési források elosztásával kapcsolatban sommás véleményt megfogalmazó Balázs József tavaly év eleje óta összesen háromszor szólalt fel az Országgyűlésben. Kétszer az Állami Számvevőszékkel és egyszer a közbeszerzésekkel kapcsolatban. Mindhárom felszólalása idén volt, 2010-ben egyszer sem kívánt hozzászólni a parlamenti vitákhoz. Önálló képviselői indítványa sem volt eddig.

A gyöngyösi fideszes képviselő 2010-es vagyonnyilatkozata alapján jó néhány ingatlannal, köztük szőlővel, telekkel és présházzal illetve egy víztározóval is rendelkezik. Bár végzettsége jogi szakokleveles közgazda, a heol.hu összeállítása szerint egy idegen nyelven sem beszél.

Balázs József a 2010-es választások éjszakáján:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik