Belföld

Egyelőre nem lesz enyhülés – néhol viszont kemény vihar jöhet

Az ország nagy részén folytatódik a kánikula, hétfőn délután több felé lehet viharra számítani.

Az éjszaka második feléig többnyire derült, csapadékmentes idő várható, de hajnalban a nyugati tájakon már megnövekedhet kissé a felhőzet. Hétfőn a sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből délutánig még csak néhol az ország északi felén, majd késő délutántól, kora estétől egyre több helyen várható zápor, zivatar.

Vasárnap a déli, hétfőn a délnyugati szél élénkül meg többfelé, sőt vasárnap a Kisalföldön erős széllökésekre is számíthatunk. Éjszaka a Dunántúl északi tájain átmenetileg északnyugatira fordul a légmozgás, és néhol egy-egy erős széllökés is előfordulhat. Hétfőn zivatarok környékén átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn az ország nagy részén 29, 34, az Észak-Dunántúlon 23, 28 fok között valószínű.

Euórpa kedvelt nyaróövezeteiben is kellemesen meleg idő várja a túristákat. Dél-Európa, valamint a kontinensünk középső tájain száraz az idő. 30 fok feletti csúcshőmérsékletet mérnek az Ibériai-félszigeten, a Balkán-félszigeten és a Kelet-európai-síkság déli részén is, ezeken a területeken 31, 37 fokig melegszik fel délutánra a levegő. Másutt általában 19, 26 fok a jellemző. Nagy-Britanniában, Írországban és Norvégiában azonban néhány fokkal ennél is hűvösebb van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik