Belföld

Koporsós tüntetés a Magyar Rádiónál

A közmédiás leépítések ellen tiltakozók mécseseket helyeztek el a rádió bejáratánál. A tömegben feltűnt több ellenzéki politikus és ismert művész is.

A megmozdulás kezdetekor több százan gyűltek össze Budapesten a Pollack Mihály téren. Több szakszervezet is csatlakozott a tiltakozáshoz. Saját tömörülésük transzparensével a térre érkeztek a többi közt a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezte, a Vasas Szakszervezeti Szövetség, valamint a Bánya-, Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezetének képviselői.

Egy demonstráló “Ez a narancs romlott” feliratú táblával vonult fel.

A tömegben sétált többek között Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és több szocialista, Schiffer András LMP-s politikus, valamint Kulka János színművész.

A demonstrációt szervező Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsának (Közszat) elnöke, Nagy Navarro Balázs korábban azt mondta: “véget kell vetni a tisztogatásnak, az átalakításnak nevezett közmédia-rombolásnak”.

A tiltakozók jövő vasárnapig helyezhetik el mécsesüket a Magyar Rádió előtt lévő koporsónál, a Közszat pedig jövő szerdára tiltakozó nagygyűlést hirdetett a térre.

A közmédiában már korábban bejelentett csoportos létszámleépítés múlt héten kezdődött. Az MTVA összesen 550 munkatársától válik meg. A tömeges elbocsátások miatt 13 közmédiás szakszervezet demonstráció-sorozatot hirdetett szerdától kezdődően határozatlan időre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik