Belföld

550 embert rúgnak ki a közmédiából

Az MTVA szerint ez a döntés hozzájárul ahhoz, hogy kedveltebb, hasznosabb és gazdaságosabban működő közmédiumok jöjjenek létre.

Összesen 550 fő munkaviszonyának megszüntetését jelentette be kedden a munkaügyi központoknak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója, Böröcz István.

Július 5-től kezdve a munkahelyi vezetők egyenként, személyesen tájékoztatják az érintett munkavállalókat arról, hogy munkájukra számítanak-e a továbbiakban. Előzetes értesítőt kapnak azok, akiknek megszűnik a munkaviszonyuk. Azok, akiknek munkájára az átalakuló közmédiarendszer továbbra is számít, a munkaszerződésük módosítására vonatkozóan javaslatot fognak kapni.

Az MTVA 25 millió forintos segélyalapot hoz létre, amelynek elosztásába bevonja a munkavállalók képviselőit.

A bruttó 200 000 forint alatti keresetűek számára – amennyiben közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonyuk – további egyhavi átlagkeresetet fognak kifizetni, valamint álláskeresési, jogi és pszichológiai tanácsadást biztosítanak.

Az MTVA közleményében arra is utal, hogy a közmédiarendszer átalakítása, megújítása követeli meg a munkavállalók számának csökkentését, a működés hatékonyabbá tételét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik