Belföld

Szerdán kezdődik a közmédiás tüntetéssorozat

Az első megmozdulást a Magyar Rádió épülete elé hirdették meg a szervezők szerda délutánra.

A tömeges elbocsátások miatt 13 közmédiás szakszervezet hirdetett demonstráció-sorozatot szerdától kezdődően határozatlan időre –írja a hvg.hu. Az első megmozdulást a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa szervezi szerda 16 órára, a Magyar Rádió épülete elé, a Pollack Mihály térre – írja a hvg.hu. Ahogy az a Facebookon is olvasható, a résztvevők egy szál virággal, illetve egy-egy mécses meggyújtásával akarnak megemlékezni a történtekről. Emellett fehér szalaggal kívánják kifejezni szolidaritásukat az elbocsátottak iránt.

A demonstrációhoz a HVG információi szerint rendvédelmisek, tűzoltók és bányászok is csatlakozni kívánnak. Mivel a felhívást ma küldik ki a szervezők, vélhetően holnap derül ki pontosan, hogy az akcióhoz mely szakszervezetek csatlakoznak.

A közmédiumoktól első körben összesen 550 főt küldenek el. Múlt hét szerdán indult a hullám a közrádiók munkatársaival és a köztévék háttérembereivel. Csütörtökön aztán az MTV több műsorának szinte teljes gárdáját elküldték, köztük több ismert képernyőst is. Pénteken a Duna tévénél folytatódott a leépítés. Ma pedig a regionális rádiókon a sor.

A Facebookon kampány indult a közszolgálati adókat érintő leépítések ellen és mellette is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik