Belföld

“A rendőrség is csak ölben vihet ki…”

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. ma délelőtt megkísérli átvenni azt az óvodát, amely a székesfehérvári vasútvonal beruházásának útjában áll. Az érdiek nem kérnek a tisztességtelen ajánlatból.

A bontásra ítélt ingatlan az önkormányzaté, és az előzetes hírek szerint szerint semmi garancia nincs arra, hogy az átadás megtörténhet.

Segesdi János, Érd fideszes alpolgármestere az fn.hu-nak kizárta, hogy megegyezés nélkül, a NIF jelenlegi ajánlatával átadják az óvodát. “Nem költözünk ki belőle, a rendőrség is csak ölben vihet ki, mert nem mozdulunk” – mondta a városvezető, aki az óvodavezetéssel délelőtt 11-re várja az infrastruktúrafejlesztő képviselőit.

Az alpolgármester megjegyezte, hogy létezik egy szakértői tanulmány – melyet a NIF is elfogadott – amely 180 millió forintra teszi egy új óvoda létesítésének költségeit. “Érd nem is pénzt kér, csak azt, hogy biztosítsanak egy épületet a kerületben 80 ovis részére” – hangsúlyozta Segesdi János, hozzátéve, hogy a vasútépítéssel nem egy épületet, hanem egy intézményt szüntetnének meg.

Az egyik kivitelező az óvodavezetésnek úgy saccolta, hogy a területen 2012. szeptembere előtt nem kezdődik a vasútépítés, így – az érdiek reményei szerint – lenne idő egy új óvoda kialakítására, de nem a NIF által ajánlott 59 millió forintból.

Mint korábban megírtuk, a NIF szerint az érdi önkormányzat “hibás döntéseinek sorozata és kapzsisága” felelős azért, hogy a jelenlegi helyzet szerint a Harkály utcai óvoda kertjén vezet át a Kelenföld-Tárnok közti vasútvonal töltése. Az építkezést annak dacára hamarosan elkezdik, hogy az önkormányzattal nem sikerült megállapodni a terület kisajátításáráról.

A területet már lekerítették, az előkészítő munkák elkezdődtek, de az óvodában azzal köszöntek el a szülőktől: visszavárnak mindenkit a nagytakarítás után. Érd álláspontja ugyanis az, hogy az óvodások augusztusban oda térnek vissza, ahonnan nyári szünetre mentek: a Harkály utcai épületbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik