Belföld

Három újságíró maradt a pécsi köztévénél

Olyan kevesen lettek, hogy televíziós szakemberek szerint ellehetetlenülhet a körzeti stúdió működése.

A közmédia regionális stúdióit hétfőn érte el a csoportos leépítés. A PécsMa.hu információi szerint a Magyar Rádió regionális szerkesztőségében nyolc, az MTV Pécsi Körzeti Stúdiójában pedig tizennyolc munkatársnak szűnik meg az állása. Utóbbitól főként a szerkesztőket, riportereket illetve a gyártásban dolgozókat rúgták ki. Az elbocsátottak közt olyanok is vannak, akiknek csak néhány évük lett volna hátra a nyugdíjig.

A PécsMa úgy tudja, a köztelevízió pécsi kollégái között összesen három újságíró maradt. A jövőben nekik kell kiszolgálniuk a regionális híradót, miközben az MTV országos hírműsorának helyi vonatkozású anyagait is el kell készíteniük. Mindez – a portálnak nyilatkozó szakemberek szerint – akár a körzeti stúdió ellehetetlenüléséhez is vezethet.

A közmédiában már korábban bejelentett csoportos létszámleépítés múlt héten kezdődött. Az MTVA összesen 550 munkatársától válik meg. A tömeges elbocsátások miatt 13 közmédiás szakszervezet demonstráció-sorozatot hirdetett szerdától kezdődően határozatlan időre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik