Belföld

Fehér port és tojászáport is kapott az MSZP-s politikus

Egy tanú szerint számtalan fenyegetés érte a szocialista frakció tagjait az előző ciklusban.

Számtalan fenyegetés érte a szocialista országgyűlési képviselőket az előző ciklusban – hangzott el egy volt szocialista képviselő, Ecsődi László tanúvallomásában a terrorcselekményekkel vádolt Budaházy György és társai elleni büntetőperben hétfőn a Fővárosi Bíróságon.

Több más szocialista politikus mellett Adony volt országgyűlési képviselőjének ingatlanja ellen is merényletet kíséreltek meg az ügyészség szerint a Budaházy György vezette Hunnia Mozgalom tagjai.

Ecsődi László elmondta: számos fenyegetést kapott az elmúlt tíz évben. Érkezett hozzá fehér porral töltött boríték, és előfordult, hogy megdobálták tojással.

A tárgyaláson tanúként hallgatták ki egy olyan férfi feleségét is, akit meggyanúsítottak és előzetes letartóztatásba helyeztek a Budaházy-ügy nyomozása során. A nő elmondta, hogy férje a Hunnia Mozgalom tagja volt, járt kiképzésekre, ahol azt gyakorolták, hogyan lehet szervezetten fellépni egy tüntetésen, hogy tudják magukat ilyen helyzetekbe megvédeni.

A nő azt mondta, hogy ő ugyan nem volt tagja a Hunnia Mozgalomnak, de megítélése szerint “az emberek nem azért lépnek be egy ilyen szervezetbe, mert unatkoznak, és találkozgatni akarnak, hanem azért, mert az országban valami nem stimmel”. Majd beszélt arról is, hogy amikor a férjét elfogták a rendőrök, Budaházy és társai segítettek neki.

A Budaházy-per szerdán folytatódik a Fővárosi Bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik