Belföld

250 ezres pénzbüntetés a gyöngyöspatai verekedőnek

Az asszony akkor ütött meg egy idős nőt, amikor visszatértek a romák a csillebérci táborból.

Garázdaság és könnyű testi sértés miatt 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte pénteken a Gyöngyösi Városi Bíróság Rácz Aladárnét, azt a roma asszonyt, aki április 24-én Gyöngyöspatán megütött egy falubeli nőt. A vádlott és védője tudomásul vette a döntést, az ügyészség pedig nem fellebbezett az ellen, ezért az ítélet jogerős.

Az incidens akkor történt, amikor hazatértek azok a gyöngyöspatai roma asszonyok és gyerekek, akiket elutaztattak Csillebércre, illetve Szolnok-Tiszaligetre, miután a Véderő elnevezésű szerveződés katonai alapismereteket oktató tábort hirdetett meg a község határába, április 22-24-ére.

Az MTI tudósítója akkor a helyszínen azt látta, hogy a buszról leszálló egyik nő kétszer megütött egy falubelit, akinek az ütésektől vérezni kezdett az arca. A sértett azonnal feljelentést tett a helyszínen tartózkodó rendőröknél, akik elindultak a verekedő nő házához és előállították.

Ezután a Gyöngyösi Rendőrkapitányság eljárást indított a nő ellen garázdaság és könnyű testi sértés miatt.

A megütött idős nőt a hatvani kórház traumatológiai osztályára szállították megfigyelésre.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől két héten át járőröztek a mintegy 2900 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

A Jobbik március 6-án – a rendőrség becslése szerint – mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a községben. Vona Gábor, a párt elnöke akkor úgy fogalmazott, hogy “magyarpárti tüntetés” zajlott a faluban.

A Véderő elnevezésű szervezet április 22-24-ére a település határába katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett, ám a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta.

A tábornyitás tervezett napján ugyanakkor 267 roma asszony és gyermek távozott a településről Csillebércre és Szolnok-Tiszaligetre.

A feszültség ezt követően sem csökkent, április 26-án késő este összeverekedtek a Véderő tagjai a helyi romákkal. Három férfit kórházba szállítottak, s a rendőrség ugyancsak három gyanúsított ellen indított eljárást, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik