Belföld

Nagyágyúk a bíróság előtt

Zsúfolt napjuk van kedden a bíróságoknak, ugyanis nem kisebb személyiségek állnak a bírák elé, mint Stadler József, Tasnádi Péter vagy a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjai.

A feltételezett bűnügy súlyát tekintve a mai kínálat legkisebb hala egyértelműen a kunsági ex-stadiontulajdonos. Stadler József (és két társa) ellen a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon indult büntetőper, melyben azzal vádolják az egykori juhászt (jelenleg vállalkozót), hogy jelentős kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalással kísérletezett, folytatólagosan adót csalt, a magán- és közokirat-hamisítás mellett pedig a számviteli rend megsértését is felróják neki.

Képgaléria a tárgyalásokról. Fotó: Ujvári Sándor / MTI

Képgaléria a tárgyalásokról. Fotó: Ujvári Sándor / MTI

Nem kizárt, hogy a számviteli rend megsértése zavarta azt a Tasnádi Pétert, aki önbíráskodás vádjával áll a bíróság előtt. A budapesti vállalkozó tavaly májusban akart tízmillió forintot befektetni egy törtarany-kereskedőnél. Az elvárások szerint a kereskedő aranyat vesz Tasnádi pénzén, majd naponta, kétnaponta elszámol Tasnádi felé a haszonnal. Az üzlet egy hónapig működött, majd akadozni kezdett, az elszámolási vita pedig önbíráskodásba torkollt.

A nap legsúlyosabb vádja a csepeli kettős gyilkossággal gyanúsított Kun Tamásé és Deme Gáboré. A vádirat szerint az egyik áldozat – egy csepeli iskolaigazgató – felfedezte, hogy Deme pénzt sikkasztott és az ezt tisztázó megbeszélésen dördültek el a halálos lövések – végezve az iskolavezetővel és az egyik – tanúként jelenlévő – pedagógussal. A feltételezések szerint Kun húzta meg a ravaszt.

Az elkövetők utáni nyomozást nagyban segítette, hogy az egyik áldozat zsebében az események alatt végig működött egy diktafon, így hallható, amint a második gyilkosság előtt a sértett egy percen át könyörög az életéért. A rendőrök szerint annyira megrázó a hangfelvétel, hogy nem hozzák nyilvánosságra.

11 év a nagybakónaki szurkálónak

Jogerősen 11 évi börtönre ítélte kedden a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki két és fél éve életveszélyesen megszurkálta egykori munkaadóját a Zala megyei Nagybakónakon.
Kovács Tamás tanácsvezető bíró szerint nem a vádlotton múlott, hogy kísérleti szakaszban maradt az emberölés, mivel Csizmazia Attila “mindent megtett, hogy a sértettnél visszafordíthatatlan állapot következzen be”, és nem volt olyan állapotban a támadás során, hogy ne ismerhette volna fel, mit tesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik