Belföld

Életveszélyben a megtámadott taxis

Taxisra támadtak keddre virradó éjszaka Budapesten. A férfi a fején sérült meg, a rendőrség szerint életveszélyes állapotban került kórházba. A rablók ellopták az autóját, ami néhány órával később előkerült.

Fuvar közben, kocsijában viperával támadtak a Taxi 4-nél dolgozó sofőrre – írja a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete közleményében. A taxis koponyája az ütés következtében beszakadt, állapota súlyos, életveszélyes.

A taxis Kőbányáról a VIII. kerületbe, a Kisfuvaros utcába szállította későbbi támadóit, akik a megérkezés után nekirontottak, a fejét ütötték, kilökték a kocsiból és az autót ellopták. A taxis erejéből még arra futotta, hogy becsöngessen egy lakásba, ahol a lakók hívták ki a mentőket hozzá. Súlyos fejsérüléssel szállították a Fiumei úti Országos Baleseti Intézetbe.

A rendőrség az autóban lévő POS terminál jele alapján találta meg az autót a XV. kerületben, a Pólus Center parkolójában, ahol a térfigyelő kamerák tanúsága szerint a támadók hajnalig randalíroztak a kocsival.

Félelemkeltő és egyben elgondolkodtató, hogy e kegyetlenség jelenleg ismert körülményi között nincs indíték, azaz pusztán szórakozásból történt a bűncselekmény – írja a TGFSZ. A Szakszervezet bízik a Rendőrség hatékony munkavégzésében, a törvényi rendelkezések szigorú betartásában, és javaslatot tesz a szabályozás oly irányú módosítására, amely a taxisok számára a hatékony önvédelem eszközeit biztosítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik