Belföld

Nincs meleg étel a Gyöngyöspatára vezényelt rendőröknek?

Állítólag fejenként négy szelet kenyeret, egy doboz májkrémet és egy doboz dzsemet és ásványvizet kaptak 12 órára a Heves megyeiek.

Nem kapnak meleg ételt a Gyöngyöspatára vezényelt rendőrök a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete szerint. A TMRSZ telefonon kérdezte meg a Gyöngyösi Rendőrkapitányság kivezényelt rendőreit, akik elmondták, hogy fejenként négy szelet kenyeret, egy doboz májkrémet, egy doboz dzsemet és ásványvizet kaptak, 12 órára. Az elmúlt napokban a TMRSZ szerzett emiatt meleg ételt a szolgálatban lévő rendőröknek.

A kenyeret és a májkrémet a Heves megyei rendőrök kapták, a Készenléti Rendőrség kint lévő állománya napi 3, különböző dolgokkal töltött bagettet kapott ellátmányként. Utóbbi minőségére nem panaszkodtak, de hiányolják a meleg ételt. Mivel 2-3 hete ugyanazt kapják, van, aki már meg sem eszi.

A TMRSZ ezért 28-án a kint lévők számára elegendő pizzát és kávét rendelt, melyet szakszervezeti tagságra tekintet nélkül kiosztottak a Gyöngyöspatán szolgáló rendőrök között. Az ellátmányt a TMRSZ fizette.

Április 29-én telefonon keresték a Gyöngyöspatán újonnan szolgálatba lépő rendőrök a TMRSZ-t, hogy tudnának-e meleg ételt küldeni. A szakszervezet 100 rendőrnek tudott egy tál főtt ételt rendelni. Ehhez segítséget kapott a TMRSZ a település alpolgármesterétől és a helyi óvodától, utóbbi intézményben főzték az ételt a rendőröknek, amit azután az önkormányzat busza szállított ki. Sok rendőr azt mondta, hogy csak a TMRSZ volt kint segítő szándékkal – állítja a szakszervezet. A hétvégén, tekintettel arra, hogy az ellátmányon a rendőrség nem változtatott, szombaton és vasárnap is rendeltek meleg ételt a rendőröknek.

“A kormányzati politikának ismét a látszatintézkedés és a politikai cirkuszolás volt az elsődleges, törvényt módosítottak, tetszelegtek és szokásuk szerint hazudoztak, miközben a munkájukat végző rendőrök helyzete a legkevésbé sem érdekelte őket” – közölte a TMRSZ.

A szakszervezet egyébként országszerte elbeszélgetéseket folytatott a rendőrökkel, melyből az derült ki, hogy az utóbbi időben rendkívül nagy kiégettség és fásultság tapasztalható a rendőrök körében, amit az egzisztenciális helyzetük rohamos romlása okoz – közölte a TMRSZ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik