Belföld

Romákkal és nem romákkal találkozott Gyöngyöspatán a Jobbik alelnöke

A rendőrség szerint nem történt rendbontás.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy már korábban tervezték, hogy lakossági fórumot tartanak Gyöngyöspatán és a szociális kérdésekkel fognak foglalkozni. Miután azonban több – megfogalmazása szerint – magyart is megvertek ott, változott a program.

A jobbikos képviselő így délután több rendőr kíséretében a helyi romákhoz ment beszélgetni arról, hogy mit tapasztaltak az elmúlt időszakban. Véleménye szerint kicsit egyoldalú volt a beszélgetés, mert arról panaszkodtak neki, hogy a romák folyamatos fenyegetésnek vannak kitéve. Sneider Tamás leszögezte, hogy a Jobbiknak semmi köze a Véderő nevű szervezethez. Azt is kifejtette, hogy a Jobbik nem a cigányság, hanem a “cigánybűnözés” ellen küzd.

A képviselő – mint mondta – ezután a főtéren a helyi nem romákkal találkozott. Körülbelül 50-en gyűltek össze és azokat a bűncselekményeket sorolták, amelyeket ellenük követtek el, elmondásuk szerint a romák. Úgy érzik, hogy a roma lakosságot pozitívan diszkriminálják.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az említett eseményt nem volt szükséges bejelenteni a rendőrségen, de egyébként tudtak róla. A szóvivő szerint a rendezvényen nem történt atrocitás.

Tovább marad a fokozott ellenőrzés

A tervezettnél tovább marad a fokozott ellenőrzés Gyöngyöspatán. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetője az intézkedést május 2-a éjfélig hosszabbította meg. Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a fokozott ellenőrzések idején igazoltatásokra, illetve indokolt esetben jármű- és ruházatátvizsgálásokra is lehet számítani. Mint ismert, az elmúlt időszak eseményei miatt elrendelt intézkedést már többször is hosszabbították, legutóbb április végéig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik