Belföld

Négyen állnak bíróság elé a West Balkán-ügyben

A most megvádolt rendezvényszervezők lényegében egyetlen előírást sem tartottak be az ügyészség szerint.

Négy rendezvényszervező ellen emelt vádat a VI.-VII. kerületi ügyészség a Nyugati téri West Balkán nevű szórakozóhelyen január 15-én három halálos áldozatot követelő tragédia ügyében halálos tömegszerencsétlenség okozásáért – írta a Népszabadság.

A lap emlékeztetett arra, hogy a rendőrség korábban nyolc személyt hallgatott ki gyanúsítottként, majd a nyomozás végén valamennyiük ellen vádemelést is javasolt, azonban az ügyészség négy gyanúsított esetében vagy azt látta bizonyítottnak, hogy nem vettek részt a tragikus véget ért buli szervezésében, vagy úgy ítélte meg, hogy nem lehet bizonyítani az érintettségüket.

Bíróság elé kell állnia viszont a West Balkán Kft. ügyvezetőjének, a Noise Life-bulikat szervező cég főszervezőjének, a zenés rendezvényeket szervező DieselMusic 2010 Kft. nevében eljáró rendezvényszervezőnek és a West Balkánban rendezett Noise Night Life biztonságáért felelős cég illetékes biztonsági főnökének.

Az ügyészség szerint a tevékenységükre vonatkozó jogszabályok és előírások közül lényegében egyet sem tartottak be.

A tragédiában elhunyt három fiatal lányt az orvosok szerint legalább 8-10 percig préselte a tömeg a földhöz, illetve a korláthoz; halálukat mellkasi összenyomás miatti fulladás okozta. Késelés, – amelynek híre a tragédia után még hetekig téma volt a Noise Life-rajongók körében, – nem történt.

AJÁNLOTT LINK:

West-Balkán: négyen állnak bíróság elé a tömegszerencsétlenség okozásáért (Népszabadság)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik