Belföld

Gyurcsány megindokolta a gyöngyöspatai egymilliót

A volt miniszterelnök közölte: nem akarja beérni szörnyülködéssel, ezért adott pénzt a romáknak.

Nem akarom annyival beérni, hogy szörnyülködöm a helyzeten ilyen-olyan módon – többek között ezzel indokolta Gyurcsány Ferenc, hogy egymillió forintot adott a gyöngyöspatai romáknak. A volt miniszterelnök a Facebookon közzétett írásában azt elemzi, hogy szenvedélyes vitát váltott ki tette.

Volt, aki nagyszerű hazafias tettnek és volt, aki magamutogatásnak, sőt, provokációnak tartotta a gesztust. Az érintettek pedig végtelenül hálásak voltak és megköszönték.

A volt miniszterelnök szerint volt, aki azt vetette szemére, hogy a pénzzel csak megkönnyíti, hogy a romák elhagyhassák a települést. Ez pedig rossz válasz a “nácik agressziójára”. Szerinte aki így látja, “itt ült Pesten, és egy békés szobában azon gondolkodott, hogy valami okos elemzést kellene írni a helyzetről”.

A szocialista politikus bejegyzésében arról is ír, hogy itt él ebben az országban, és nem akarja annyival beérni, hogy szörnyülködik a helyzeten ilyen-olyan módon. Az ország polgáraként, ellenzéki politikusként, egykori kormányfőként viseli a felelősség egy darabkáját, ebből pedig következik a cselekvés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik