Belföld

Belekötött az MSZP a tényfeltáró bizottság összetételébe

Attól félnek, hogy a kormánypárt azt nevezi meg a gyöngyöspatai események felelősének, akit akar.

Ha a Fidesz politikai felelősöket akar Gyöngyöspata ügyében, akkor olyan tényfeltáró bizottságot hívjon össze, amelyben fele-fele arányban képviseltetik magukat a kormány és az ellenzék tagjai – mondta a Független Hírügynökségnek Nyakó István, a szocialista párt országgyűlési képviselője. Ha ugyanis itt is kétharmadba kerülne a Fidesz-KDNP, akkor azt szavazna meg politikai felelősnek, akit akarna – tette hozzá. Felelősök minden bizonnyal vannak, de talán éppen pont azok között kéne keresni, akik hétfőn azt mondták a parlamentben, hogy Gyöngyöspatán rend van – mondta Nyakó István.

Az ellenzéki képviselő szerint Kocsis Máté, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke ezzel a “válságkommunikációval” talán pont azt akarja feledtetni, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a helyszínen mondta, hogy rend van, és ugyanez hangzott el Kocsis Mátétól és Kontrát Károly államtitkártól is a parlamentben. Ezt mondták hétfőn, kedden bekövetkezetek az események, ez nagy fiaskó – tette hozzá Nyakó István.

Nyakó István szerint az is furcsa, hogy a bizottságot kezdeményező Kocsis Máté “elvárja” a pártoktól, hogy jelen legyenek, miközben az általa elnökölt rendészeti bizottság albizottságának csütörtöki ülésre nem mentek el a kormánypárti tagok.

Kocsis Máté a tényfeltáró bizottság felállításának kezdeményezésekor azt is mondta, hogy Gyurcsány Ferenc pénzfelajánlása nem szolgálja a közbiztonság erősítését és alkalmas a felelőtlen politikai kommunikációra.

Nyakó István szerint Gyurcsány Ferenc egy eseménysor bekövetkezte után ajánlott fel pénzt segítségképpen. Az MSZP érintettségét ebben megtalálni, “legalábbis érdekes” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik