Belföld

774 milliót keresnek Pécsen

Nyomoz a rendőrség a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. közel 800 milliós adótartozásáról szóló határozat kiszivárogtatásának ügyében

Információink szerint a megyei rendőrkapitányság hivatali visszaélés gyanújával nyomoz ismeretlen tettes ellen. A vizsgálat oka az, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) határozatának egy részlete, mely 774 millió forintos tartozást állapított meg a PK Zrt.-nél, eljutott a sajtóba.

A feljelentést Keczer László, a PK két hete leváltott vezérigazgatója tette, ismeretlen tettes ellen. Megbízható információink szerint ugyanakkor Komáromi István, a Pécs Holding Zrt. volt felügyelőbizottsági tagja mellett egy ügyvéd és egy újságíró tanúként történő kihallgatását is javasolta Keczer. Úgy tudjuk: Komáromit már meghallgatták a rendőrök, lakásán házkutatást tartottak.

Mint ismert: 2008-ban a Mecsekbusz Kft. vette meg a PK kisebbségi, ugyanakkor menedzsmentjogokat biztosító részvénycsomagját. 2009 januárjában a PK nettó 2,2 milliárd forintért eladta járműparkját a saját maga és egy külsős cég által létrehozott kft-nek, a PK Busrentnek. Az adásvételből valós bevétele nem jelentkezett a PK-nak, mivel tíz évre előre kifizette a Busrent rendelkezési állási díját, a buszokat pedig visszabérelte. 2011-ben a NAV a buszok eladásáról szóló szerződéseket színleltnek minősítette, és a büntetéssel együtt csaknem 800 milliós ÁFA tartozást állapított meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik