Belföld

Fidesz-közeli nyelviskola nyert a 20 milliós pályázaton?

A stop.hu szerint a Széll Kálmán Alapítvány egyik kurátorának cége oktatja majd a médiahatóság munkatársait.

Nettó 19 millió 845 ezer 600 forintért az International House Language School Kulturális és Szolgáltató Kft. munkatársai tarthatnak nyelvórákat két éven át a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság köztisztviselőinek – derül ki a Közbeszerezési Értesítő legutóbbi számából.

A stop.hu információi szerint a nyelviskolát működtető cég annak a Sikó Annának a többségi tulajdonában van, aki a Széll Kálmán Terv ismertetését megszervező, Széll Kálmán Alapítvány kuratóriumának is tagja.

Az alapítvány létrehozója Csák János egykori Mol-vezér, akit a kormányváltás után londoni nagykövetté nevezték ki. De benne van az alapítvány kuratóriumában például Töröcskei István jobboldalhoz köthető üzletember, vagy éppen Lantos Csaba, aki jobboldali kurzusváltásokat követően rendre állami cég vezetői posztján találja magát. A Széll Kálmán Alapítvány székhelye egyébként azonos címen található a nyelviskolával.

A stop-hu emlékeztet: médiahatóság azokra a nemzetközi bírálatokra, miszerint elfogulatlanságuk kétségbe vonható, mert csak kormánypárti delegáltakból áll a médiatanács, rendre a tagok szakmaiságával hozakodtak elő.

AJÁNLOTT LINK:

Szalai Annamáriáék a Fidesz holdudvarából választottak nyelviskolát (Stop.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik