Belföld

Századvég: a többség nem háborodott fel Lázár szavain

A fideszes politikus az egyik hódmezővásárhelyi közgyűlésen azt mondta, hogy akinek "nincs semmije, az annyit is ér".

Pozitívan és helyesen reagált a Fidesz frakcióvezetője a többség szerint azután, hogy nyilvánosságra került egy 2008-as hangfelvétel a politikus egyik hozzászólásáról, amelyet a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén tett – derül ki a Századvég felméréséből, amelynek eredményeit szerdán hozták nyilvánosságra. Az értékelés szerint Lázár János szavai sem a politikai erőviszonyokban, sem a közhangulatban nem okoztak érdemi változást, sőt a közvélemény nagy része sem háborodott fel.

A hangfelvételről a megkérdezettek valamivel több mint 65 százaléka hallott, a válaszolók majdnem 70 százaléka a televízióból ismerte meg az ügyet. 55 százalékuk pozitívnak és helyénvalónak értékelte Lázár János reakcióját, 23 százalékuk véleménye volt negatív, ők súlyosabb politikai következményeket vártak. Utóbbi gesztust a válaszadók 8,2 százaléka szükségtelennek látta, mert szerintük ezt semmi sem indokolta volna.

A megkérdezettek kicsivel több mint 32 százaléka szerint Lázár János arrogáns, 25 százaléka szerint azonban ez nem jellemző rá. 31 százalékuk válaszolta azt, hogy a frakcióvezető lenézi a szegényeket, 24 százalékuk szerint viszont nem. Nem tudott vagy nem akart válaszolni ennél a kérdésnél a megkérdezettek több mint 40 százaléka.

A Századvég telefonon kérte ezer felnőtt véleményét az ügyben március 28-a és április 1-je között.

AJÁNLOTT LINK:

Lázár: akinek nincs semmije, az annyit is ér (Hír24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik