Belföld

Navracsics az öntisztulásról

Az Orbán-kormány elkötelezett a korrupció elleni harcban.

Ezt hangsúlyozta a közigazgatási és igazságügyi miniszter Budapesten az “Öntisztulás” című korrupcióellenes konferencián. Navracsics Tibor az AmCham Hungary (Amerikai Kereskedelmi Kamara) rendezvényén azt mondta, az öntisztulást mindenkinek saját magán kell kezdeni. Az Állami Számvevőszékkel hamarosan megállapodnak arról, hogy a jövőben rendszeresen tapasztalatokat cserélnek arró, miként lehet még hatékonyabban fellépni a korrupció ellen – tette hozzá.

Ezen túlmenően az idei költségvetésben többletpénzt adtak az ügyészségeknek és a bíróságoknak, hogy hatékonyabbak lehessenek a korrupció elleni fellépésben. Az ügyészségek most veszik fel a specialistákat, akik kimondottan a korrupcióval foglalkoznak. A bíróságok azért kaptak több pénzt, hogy a sokszereplős, bonyolult, nagy jelentőségű korrupciós ügyeket gyorsabban tudják elbírálni.

A miniszter elmondta, az új Büntető Törvénykönyvben szigorúbb lesz a korrupció ellenes szabályozás, nagyobbak lesznek a büntetési tételei, s már dolgoznak az új, átláthatóbb viszonyokat teremtő, várhatóan jövőre hatályba lépő közbeszerzési törvényen is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik