Belföld

Rohác fegyverével ölték meg Fenyőt

Nemcsak a gyilkos sapkáján, hanem a géppisztolyán is azonosították a DNS-t.

A Blikknek a Fenyő János médiavállalkozó (a képen) kivégzése ügyében kiadatási őrizetben ülő Jozef Rohác szlovák ügyvédje azt mondta, a magyar hatóságok gyanúja rendkívül gyenge lábakon áll. Dusan Danovy úgy véli, az egyetlen bizonyíték a DNS, amihez akkor jutottak, amikor az alvilági körökben Patkány néven ismert bűnöző Budapesten ült. A szlovák ügyvéd nem érti, hogy a több mint két éve levett DNS-mintát miért csak most hasonlították össze a Fenyő-gyilkosság helyszínén találttal.

A Blikk értesülése szerint a magyar nyomozók egyértelműen tudják bizonyítani, hogy Rohác kezében volt az Agram géppisztoly, és hogy a sapkát is használta, de ez ahhoz kevés, hogy Rohácot magával a kivégzéssel gyanúsítsák meg. Ezért Rohác egyelőre csak bűnsegéd lehet. Igaz, abban bíznak a nyomozók, hogy Budapesten gyorsan megérti, vagy hosszú éveket tölt el magyar börtönben, mint bűnsegéd, vagy vádalkut kötve beszélni kezd például a megbízóról.

A nyomozók sejtése szerint ugyanis Rohác közvetítő volt a megbízó és a bérgyilkos között, akinek ő adta a fegyvert is. Ám az, hogy eljut-e a magyar rendőrség a megbízóhoz is, kérdéses, ugyanis a Patkány becenevű szlovák bűnöző eddig soha nem beszélt – írta a Blikk. Egy neve elhallgatását kérő rendőrnyomozó a Népszabadságnak azt mondta, ha sikerül bebizonyítani, hogy Rohác lőtte le Fenyő Jánost, akkor nem reménytelen eljutni a megbízóig, még akkor sem, ha Rohác meg sem szólal.

A Számvetés című dokumentumfilmben Fenyő János bizalmasaként megismert Perczel Tamás vall a rendszerváltás utáni évtizedről és annak legviharosabb ügyeiről, például a Fenyő-gyilkosságról. Részlet a filmből:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik