Belföld

Fenyő-gyilkosság: kiderülhet, ki volt a megbízó

Összefüggések lehetnek Rohác bűntettei között. Újabb szlovákiai szálat találtak.

Egyre valószínűbb, hogy a Fenyő János médiavállalkozó ellen elkövetett merénylet miatt kérte hazánk Jozef Rohác őrizetbe vételét és kiadatását Szlovákiától. Az ügyben jelenleg eljáró Nyitra Megyei Főügyészség aktáiban Fenyő sértettként, Rohác pedig gyanúsítottként szerepel – írja a Magyar Nemzet.

A Fenyő-gyilkosság mellett több magyarországi robbantásos merénylettel is összefüggésbe hozott Jozef Rohac védője azt is elmondta: tudnak arról, hogy Rohac DNS-ét azonosították egy hajszálban a magyar rendőrök, amit a Fenyő-gyilkosság közelében eldobott sapkában találtak. A Népszabadság szerint ez csak annak bizonyítására elég, hogy Rohác ismerhette Fenyő gyilkosát, vagy legalábbis találkozott vele és egyszer legalább sapkát cseréltek. Egy neve elhallgatását kérő rendőrnyomozó szerint, ha sikerül bebizonyítani, hogy Rohác lőtte le Fenyő Jánost, akkor nem reménytelen eljutni a megbízóig, még akkor sem, ha Rohác meg sem szólal.

„A korábbi vélekedésekkel ellentétben a Fenyő-gyilkosság szervesen illeszkedik a kilencvenes években a magyar alvilág prominensei ellen elkövetett leszámolásos és robbantásos merényletek sorába, de még a dunaszerdahelyi mészárláshoz is köze van”. Ezt a Magyar Hírlapnak mondta egy az ügyeket jól ismerő, névtelenséget kérő, jelenleg is aktív rendőrtiszt.

A leszámolások és robbantások egyik fő mozgatórugója, a szlovák titkosszolgálat tagjának tartott Sátor Lajos nyomát például már legalább 15 éve bottal ütik mind a szlovák, mind a magyar hatóságok. Elfogták azonban – a szintén hosszú évek óta nem talált és szintén az egykori Meciar-kommandó tagjának tartott – Jozef Rohácot.

„Valami megmozdult a leszámolásos ügyek körül” – mondta az informátor, aki szerint érdekes, hogy éppen akkor adták ki az éjszakai életben jól ismert, Turek becenévre hallgató H. Sándort a szlovák hatóságoknak, amikor Rohácot magyar kérésre elfogták Léván. A rendőrség ezt azzal magyarázza: egy drogügyben szlovák kérésre fogták el és adták át H. Sándort és B. Károlyt.

Ez részben igaz, de a csótfai drogtanyán – ahol a rendőrök B. Károlyt és H. Sándort elkapták – elfogtak több maffiózót, megtalálták a dunaszerdahelyi mészárlás két eltűnt vádlottjának a holttestét. A szlovák rendőrség Sátor Lajost tartja a gyilkosságok felbujtójának, továbbá kiderült, a csótfai drogtanya „tulajdonosai” a bevétel egy részét Sátornak adták le.

AJÁNLOTT LINKEK:

Újabb szlovákiai szálat találtak a Fenyő-ügyben (Magyar Hírlap)
Megoldódik a Fenyő-rejtély? (Magyar Nemzet)
A DNS még nem bizonyítja, hogy Rohác lőtte le Fenyő Jánost (Népszabadság)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik