Belföld

Szijjártó szerint az MSZP le akarja járatni az országot

A kormányfő szóvivője úgy véli, a szocialisták lejárató kampányt indítottak az alkotmánytervezet ellen.

A miniszterelnök szóvivője szerint a szocialisták ahogyan a médiatörvény, úgy az új alaptörvény ügyében is hazugságokra alapuló, lejárató kampányt folytatnak külföldön.

Szijjártó Péter ezt azután mondta szerdán az MTI-nek, hogy az MSZP európai parlamenti (EP) képviselői körlevelet küldtek a többi EP-képviselőnek a magyar alkotmányozási folyamatról Brüsszelben rendezett keddi közmeghallgatás apropóján. A körlevél egyebek mellett ismerteti az MSZP tartalmi aggályait, valamint azokat az érveket, amelyekre hivatkozva a párt nem kíván részt venni az alkotmányozás folyamatában.

Orbán Viktor kormányfő szóvivője az MTI-nek úgy nyilatkozott, a szocialisták továbbra sem tudják elfogadni a választók tavaly tavaszi döntését, tíz hónap is kevés volt nekik ahhoz, hogy feldolgozzák: az emberek világossá tették, hogy nem kérnek belőlük többet.

A szocialisták tovább folytatják a hazugságokra alapuló, lejárató kampányukat külföldön – mondta Szijjártó Péter, hangsúlyozva: óriási politikai bűn, ha valaki pártérdekek alapján egy egész ország ellen lejárató kampányt indít külföldön. Az MSZP ezzel kárt okoz Magyarországnak – tette hozzá.

A szóvivő szerint a médiatörvénnyel kapcsolatban már bebizonyosodott, hogy az egész nemzetközi kampány az MSZP-től indult, most pedig kiderült, hogy a párt ugyanezt teszi az új alaptörvény ügyében is. “Holott a magyar emberek akarata teljesen világos, amelynek a parlament kormányoldala meg is fog felelni, és olyan alaptörvényt alkotunk, amely minden magyar ember alaptörvénye lesz” – zárta szavait Szijjártó Péter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik