Belföld

Romagyilkosságok: szerdán meghallgatják a vádlottakat

Négy férfit ötszörösen minősülő emberöléssel és más bűncselekményekkel vádol az ügyészség.

A vádlottak meghallgatásával folytatódik szerdán a romák sérelmére elkövetett, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat büntetőtárgyalása a Pest Megyei Bírságon; a négy férfit ötszörösen minősülő emberöléssel és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség.

A vádirat múlt pénteki ismertetésekor az ügyész elmondta: Kiss Árpád elsőrendű vádlott és testvére, Kiss István másod-, valamint Pető Zsolt harmad-, illetve Csontos István negyedrendű vádlott – személyes sérelmek és a kisebbségi csoportokkal szembeni ellenérzésük miatt – úgy döntöttek, saját kezükbe veszik a rendcsinálást.

A bíró szerdán és további hat kitűzött tárgyalási napon kívánja meghallgatni a négy vádlottat. Ezt követően, várhatóan április 19-én kezdi meg a 165 tanú és 30 szakértő meghallgatását. A nyári ítélkezési szünetig 33 tárgyalási napot tartanak, az utolsó kitűzött határnap július 13.

A fokozott biztonsági előírások mellett zajló bírósági tárgyalásra az első tárgyalási napot megelőzően regisztrált újságírók juthatnak be, de ismét csak harmincöten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik