Belföld

Öt éve nem betegek a magyar képviselők?

Legalább is ilyen régóta nem volt táppénzkifizetés a parlamentben.

Könnyű szívvel csökkentették a táppénz mértékét a parlamenti képviselők, ők ugyanis sosem betegek – írja az fn.hu annak kapcsán, hogy felére csökkentette az Országgyűlés a táppénz napi összegének lehetséges maximumát.

Az Országgyűlés gazdasági főigazgatója, Bakos Emil azt mondta, hogy az elmúlt öt évben “az országgyűlési képviselők részére a képviselői jogviszonyuk alapján táppénz számfejtésére nem került sor”.

Öt év, táppénzkifizetés nélkül pedig azt jelentheti, hogy a magyar képviselők – pártállástól függetlenül – különlegesen jó egészségi állapotban vannak. A portál megfogalmazása szerint legfeljebb még annak adhatnak egy egészen halvány esélyt, hogy néhány betegeskedő képviselő elfelejtett igazolást hozni az orvostól, elősegítve, hogy a teljes fizetésüket megkapják azokra a napokra is, amikor nem vettek részt a törvényhozás munkájában.

Ezt erősítheti egy tavaly júniusi eset, amikor egy fideszes képviselő, a 28 éves Csizi Péter lett rosszul az ülésteremben. Nála magas vérnyomást és súlyos arcüreggyulladást állapítottak meg, ez utóbbi látásproblémákat is eredményezett.

Krakkó Ákos, a Fidesz-frakció szóvivője szerint, ha valaki rosszul érzi magát, annak telefonon vagy e-mailen jeleznie kell a frakcióvezetőnek vagy a frakcióigazgatónak, hogy nem tud bejönni, orvosi igazolás nem kell.

AJÁNLOTT LINK:

Makkegészségesek Magyarország képviselői (fn.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik