Belföld

Akár le is mondott volna Lázár János

A politikus nyilvánosságra került mondatairól úgy gondolja: ha helyi politikára vonatkoztatjuk, akkor igazak.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az ATV Start című reggeli műsorában először nyilatkozott a szombaton nyilvánosságra került hangfelvétel óta, melyen többek között az hallható, “akinek nincs semmije, az annyit is ér”.

Nem könnyű műfaj a politika, mondta Lázár, s azt is jó kérdésnek tartja, hogy a hangfelvételre való reagálások következtében jobban megérti-e Gyurcsány Ferenc lelkiállapotát. „Nem tudom, de nincs is jelentősége” – válaszolta arra a kérdésre, hogy ki szivárogtatta ki a 2008-as beszédet. „Nyilvános képviselőtestületi ülés volt, bárki készíthetett hangfelvételt” – mondta.

„Állj ki az igazadért, mindenben számíthatsz rám” – idézte Orbán Viktorral való szombati beszélgetését. „Ha a szöveg, ami nyilvánosságra került, magában állt volna, szövegkörnyezet nélkül, akkor lemondtam volna” – jelentette ki, de a polgármesterséget megbeszélte volna a hódmezővásárhelyiekkel.

Lázár nyilvánosságra került mondatairól most is úgy gondolja: ha helyi politikára vonatkoztatjuk, akkor igazak; ha viszont csak a kiragadott mondatokat tekintjük, akkor bocsánatkéréssel tartozik, „mert nem akartam megsérteni a szegény embereket. Azokra gondoltam, akik nem eszköznek tekintik a városházát és a Parlamentet, hogy segítsenek az embereknek, hanem célnak, hogy oda bejussanak és pénzt keressenek. Az egész akkori vita arról szólt, hogy a helyi képviselő testületbe olyan emberek kellenek-e, akik egzisztenciálisan függetlenek, vagy olyanok, akik nem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik