Belföld

Robbant a gyanús csomag

Egy tűzszerész hozta ki a gyanús csomagot péntek este fél nyolc körül a József körúti OTP bankfiókból. A körút egy részét lezárták, az érintett épületet kiürítették - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa. Miután megsemmisítették a csomagot, helyreállt a közlekedés, a lakók is visszatérhettek otthonaikba.

Az MTI munkatársa azt látta, hogy a tűzszerész lassan lépkedve, egy hosszú bot végére rögzítve hozta ki a csomagot az épületből, majd a közeli metróépítkezéshez vitte. Nyolc óra előtt néhány perccel egy nagy durranást lehetett hallani a Rákóczi téri metróépítkezés felől.

Robbant a gyanús csomag 1

Az MTI korábban arról számolt be, hogy egy füstölő hátizsák miatt kellett kiüríteni egy épületet, miután a csomagot a házban működő bankfiók pénzkiadó automatájánál hagyták. Az MTI információja szerint a csomag pukkanó hangot adott, mielőtt füstölni kezdett volna.

Zsarolás miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni főosztálya a József körúti gyanús csomag ügyében – tájékoztatta Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője péntek este az MTI-t, miután a tűzszerészek megsemmisítették a csomagot.

A szóvivő részleteket egyelőre nem közölt a zsarolásról, és arról sem, hogy mi volt a bankfiókban hagyott csomagban.

A történtek miatt a Blaha Lujza tér és az Üllői út között este kilencig nem közlekedett a 4-es és a 6-os villamos, és a közúti forgalom elől is lezárták ezt a szakaszt. A forgalom este kilenc után teljesen helyreállt.

Előzőleg huszonöt lakást kellett kiüríteni a József körúton talált gyanús csomag miatt, az intézkedés ötven embert érintett – közölte a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője péntek este. Kilenc óra után ők is visszatérhettek otthonaikba.

A Terrorelhárítási Központ jelentős erőkkel, több autóval érkezett a helyszínre, és ott van Hajdu János, a szervezet főigazgatója is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik