Belföld

Gyurcsány a gyalázat alkotmányáról

A volt kormányfő platformja sikerének tudja be az alkotmány bojkottját.

A Fidesz demokratikus partner nélkül maradt az alkotmányozásban – állítja Gyurcsány Ferenc. Az MSZP képviselője legújabb blogbejegyzésében azt írja, ha csak pártja fogadja el a Demokratikus Koalíció álláspontját, annak szerény politikai hatása lett volna, de “az LMP bojkottja alapvetően megváltoztatta a politikai képletet”, a készülő alkotmány legitimációját.

A volt kormányfő megismételte, nem elfogadható a „fülkeforradalomra” alapozni az új alkotmány történelmi igényét, szükségszerűségét. Szerinte a mostani szabadságpárti, színes alkotmányt egy keresztény, konzervatív egyszínű alaptörvény váltja fel. A demokratikus ellenzék nem asszisztálhat a jelenlegi kormány választásokon túlnyúló bebetonozásához, a kormánnyal szembeni ellensúlyok gyengítéséhez. “Márpedig 10 hónapja szisztematikusan ezt csinálja a Fidesz” – írja a volt kormányfő.

“Jövő héten elkezdődik az alkotmány parlamenti vitája. A Fidesz vitatkozhat a Jobbikkal. Szégyen nekik, és tisztesség nekünk, hogy távol maradunk ettől a gyalázattól” – zárja írását az ellenzéki képviselő.

AJÁNLOTT LINK:

A gyalázat alkotmánya (Gyurcsány-blog)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik