Belföld

Képeslapot vitt a miniszterelnöknek az LMP

Az alkotás szerint "a nemzeti konzultáció olyan, mint a házi pálinka".

A miniszterelnök titkárságán adta le az LMP frakcióvezető-helyettese azt a képeslapot, amit a párt a legjobbnak minősített a nemzeti konzultáció kapcsán indított internetes pályázatán. Karácsony Gergely ezt megelőzően, keddi parlamenti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy néhány hete postázták azokat a leveleket, amelyekben a kormány az alkotmányról szóló nemzeti konzultáció jegyében 12 kérdésre vár választ.

A politikus szerint fontos az állampolgárok véleménye, de ez a “kérdőíves játék” pénzkidobás. Ezért az LMP egy olyan játékot indított a Facebookon, amelyen a konzultációval kapcsolatos képeslapötleteket vártak.

Elmondta, hogy a pályázatra körülbelül ötven pályamű érkezett, amelyekre a közösségi portálon szavazni is lehetett. A legtöbb szavazatot elért alkotás készítője egy kerékpárt fog kapni az LMP-től. A párt stábja viszont kiválasztott egy másik, “A nemzeti konzultáció olyan, mint a házi pálinka” elnevezésű képeslapötletet, amelyen egy pálinkásüveg, illetve egy -pohár látható. Ennek alkotója szerint a pálinka és a nemzeti konzultáció is eltorzítja a valóságérzetet, azt a látszatot kelti, hogy “értelmesen diskurálunk, miközben összevissza beszélünk”, illetve olyan látszatot kelt, hogy “jelentőségteljes dolgokat cselekszünk, miközben az ég világon semmi sem történik”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik