Belföld

Aláírták a BKV új paraméterkönyvét

Elkészült és már alá is írták a BKV új paraméterkönyvét - írta a Népszabadság.

Elkészült és már alá is írták a BKV új paraméterkönyvét – írta a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben sem a szakbizottság, sem a közgyűlés nem tárgyalta a dokumentumot, a városháza ügyosztálya pedig nem támogatta a változtatásokat.

A főváros nem egyeztetett a kerületekkel sem. Ennek ellenére a Tarlós István főpolgármester, a városüzemeltetésért felelős helyettes, György István, valamint Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezetője által aláírt új paraméterkönyv szerint májusban már új menetrend, számozás, illetve esetenként új útvonal mentén járnak a fővárosi villamosok, buszok és trolik.

A paraméterkönyvhöz a korábbi évekkel ellentétben nem mellékeltek sem háttérszámításokat, sem tanulmányokat, de utasszámlálásokról szóló jelentéseket sem. Az új menetrend szerint a többi között ritkábban jár majd a 2-es villamos, a 105-ös busz pedig nem kerüli meg többé az Erzsébet teret.

Viszont egész éjszaka jár majd a 6-os villamos, Ferihegyről pedig a késő esti, éjjeli repülőkhöz igazodva éjjel 1-kor indul majd az utolsó BKV-járat. A könnyebb azonosíthatóság okán állítólag beszámozzák a HÉV-vonalakat: a szentendrei a H5-ös, a ráckevei a H6-os, a csepeli a H7-es, a gödöllői a H8-as, míg a csömöri a H9-es számot kapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik