Belföld

Albizottsági ülés lesz a whiskey-s doboz miatt

O. János dandártábornok a HírTV szerint egy a Honvédelmi Minisztériumnál (HM) történt korrupciós ügyben tett beismerő vallomást.

Meghallgatná az Országgyűlés honvédelmi bizottságának az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottsága O. János dandártábornokot. Csampa Zsolt, az albizottság fideszes elnöke közölte: a testület pénteki ülésén szeretnék meghallgatni Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost is, aki hétfőn, a tájékoztató előtt átadta neki az üggyel kapcsolatos, birtokában lévő iratokat. A tanácskozásra meghívják a szocialista országgyűlési képviselő Juhász Ferencet, volt honvédelmi minisztert (képünkön) is.

“Az elmúlt nyolc év korrupciós ügyeire szeretnénk választ kapni, illetve (…) hogy milyen kár érte valójában a Magyar Honvédséget, a Honvédelmi Minisztériumot és ezáltal az államot azzal, hogy adott esetben az akkori tárcavezetők nem voltak a helyzet magaslatán” – mondta a fideszes politikus.

A HírTV Célpont című műsora pénteken idézte a korrupciós ügyben meggyanúsított O. János beismerő – magát és másokat is terhelő – vallomását, amely szerint a Fapál Lászlóval, a tárca akkori államtitkárával történt egyezség alapján egyik alkalommal a tábornok 12 millió forintot vitt Fapálnak, aki abból négymilliót egy italos dobozba tett, és azt mondta, hogy a főnöknek lesz, ami Juhász Ferencet, az akkori honvédelmi minisztert jelentette. Majd az államtitkár elment a dobozzal, és anélkül jött vissza.

Az MSZP sajtóosztályán az MTI-vel pénteken azt közölték, hogy Juhász Ferenc határozottan visszautasította a korrupciós vádakat, és jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik