Belföld

Terhelő vallomást tettek Juhász Ferencre

Whiskey-s dobozban vitték a pénzt a volt honvédelmi miniszternek.

Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszterre és kabinetfőnökére tett terhelő vallomást a HM-es vesztegetési ügy egyik kulcsfigurája. O. János dandártábornok az ügyészségen azt állította: egyik alkalommal ő is jelen volt, amikor Fapál László államtitkár whiskey-s dobozba csomagolva vitte át a pénzt felettesének – tudta meg a hírTV.

Bárándy Péter védence beismerő vallomásában arra is kitért: az államtitkár és a főtisztek a honvédségi beszerzések és megbízások után visszaosztott pénzeken fele-fele arányban osztoztak. A rendszerben a gyanú szerint százmilliós nagyságrendben mozogtak kenőpénzek – az élelmezést végző cégektől, a kecskeméti repülőnap szervezőin át az autószerelőig mindenkitől kértek vissza úgynevezett „parancsnoki jutalékot”.

A hírTV korábban arról számolt be, hogy L. Szilárd, a HM Currus Zrt. egykori vezérigazgatója titkos hangfelvételeket készített minden tárgyalásról. Az ezredeshez az ügyben először őrizetbe vett százados vallomása alapján jutottak el. A tisztet a kommandósok tetten érték, amikor több mint egymillió forint kenőpénzt vett át egy beszállító cégtől.

A vállalkozás cserébe jól fizető megbízást várt a tárca egyik társaságától. A katonai ügyészség több magas rendfokozatú katona ellen is eljárást folytat korrupciós bűncselekmények gyanújával. A nyomozó hatóság szerint az érintettek bűnszervezetet alkotva fogadtak el kenőpénzt a honvédség beszállítóitól.

A korrupciós ügynek jelenleg húsznál is több gyanúsítottja van.

AJÁNLOTT LINK:

Terhelő vallomás: whiskey-s dobozban vitték a pénzt Juhásznak (HírTV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik