Belföld

Júniustól jön a kormánytisztviselői életpályaprogram

Első lépésként a minőségi munka hangsúlyossá tétele jegyében új értékelési rendszert vezetnek be - mondta Navracsics Tibor.

Június elsején lép életbe a kormánytisztviselői életpályaprogram – mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter Veszprémben.

Mint elmondta: a kormánytisztviselői törvény megteremtette annak a lehetőségét, hogy a legmagasabb szintű minőségi munka meghatározóvá váljon a kormánytisztviselői tevékenységben és karrierben. 2012 januárjától ebben a körben újabb olyan jogszabályok lépnek életbe, amelyek lehetővé teszik, hogy biztos előmenetellel, anyagi háttérrel és folyamatos továbbképzéssel a kormánytisztviselői kar felzárkózhasson az európai élvonalhoz – hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Rámutatott: az a cél, hogy Magyarországon a közigazgatás a versenyképesség támogatója és hajtómotorja, ne pedig akadályozója legyen.

A miniszterelnök-helyettes elmondta: a január elsején létrehozott megyei kormányhivatalok után a következő fázis 2013-tól a “járási színt” megjelenése lesz az államigazgatásban. Navracsics Tibor szerint 150-200 járás jöhet létre. Mint mondta: úgy gondolják, hogy az ügyfelek érdekében kisebb járásokat kell létrehozni azoknál, amelyek korábban léteztek.

Navracsics Tibor kitért arra is, hogy az Orbán-kormány hivatalba lépése utáni hat hónap alatt 424 embernek mondtak fel a kormányzati szerveknél, ezzel szemben – mondta – a Gyurcsány-kormány alatt ez a szám meghaladta a tízezret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik