Belföld

Havazás: nincs fennakadás a közlekedésben

Ha kell, síkosságmentesítőket küldenek a fővárosi utakra.

Egyelőre nem okozott fennakadást a budapesti tömegközlekedésben a havazás, ami késő délelőtt kezdődött a budai oldalon. A Budapesti Közlekedési Központ nyomon követi az időjárásváltozást és szükség esetén munkagépeket indít útnak.

Zavartalanul járnak a BKV járatai a fővárosban. A havazás semmilyen fennakadást nem okozott a tömegközlekedésben sem – tudta meg a Független Hírügynökség a BKV fődiszpécserétől.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. felkészült a csapadékra. A cég ellenőrző járatai folyamatosan járják az utakat, elsősorban a budai oldalon. Amennyiben a havazás erősebbre fordul, a társaság síkosságmentesítőket indít el – mondta Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön országszerte többfelé várható havazás, havas eső, eső, helyenként ónos eső, ami napközben délnyugat felől egyre többfelé vált át esőbe.

Elsősorban az Alföldön felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap, és csapadék is egyre kevesebb helyen várható. Pénteken már csak északon és keleten lehet kisebb eső, zápor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik