Belföld

Egyelőre nem szabadulunk meg a téltől

Egészen hétvégéig hűvös időre, hózáporokra, havas esőre lehet számítani.

Szerdán délután túlnyomóan borult időre számíthatunk, csupán a délnyugati megyékben és az Alföld déli részén szakadozhat fel kissé a felhőzet. Arrafelé 1-2 órás napsütés is lehetséges, de a késő délutáni óráktól ismét beborul az ég, és kisebb eső már előfordulhat. Az északkeleti megyékben, nagyjából a déli órákig folytatódik az egyre gyengébb hóesés. Az Északi-középhegység térségében illetve az Észak-Alföldön a kora délutáni órákig további 1-3 centiméter friss hóréteg is kialakulhat. A keleti, délkeleti szél továbbra is főként a középső területeken lesz mérsékelt, időnként élénk, délnyugaton és északkeleten általában gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet az ország legnagyobb részén 2 és 7 fok között alakul, de északon, északkeleten fagypont közelében marad.

A csütörtökre virradó éjszaka is borult marad az ég, és egyre többfelé számíthatunk csapadékra. Az északi megyékben és a középső országrészben főként havazás, a Dunántúl északi részén hó és ónos eső vegyesen, a Balaton térségében és a Tiszántúlon ónos eső, fagyott eső, a Dunántúl déli részén pedig eső várható. A reggeli órákig az északi megyékben 2 centiméter friss hó hullhat. A légmozgás általában gyenge marad, de a déli területeken megélénkülhet a keleti, délkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +2 fok között alakul.

A kora délutáni órákig túlnyomóan borult marad az ég és országszerte várható csapadék, majd nyugat, délnyugat felől megszűnik a csapadékhullás, kissé felszakadozhat a felhőzet. Északon gyenge havazás, hószállingózás, az Alföld középső területein hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Másutt eső várható. A mostani számítások szerint a legtöbb csapadék nagyjából a Balaton–Záhony–Békéscsaba háromszög által bezárt területen hullhat. Az eleinte többfelé élénk keleti, délkeleti szél napközben mindenütt mérséklődik. A legmagasabb hőmérséklet általában 0 és +5 fok között várható, de a délnyugati megyékben pár fokkal melegebb is lehet.

Pénteken folytatódik az erősen felhős illetve borult idő és főként a nap első felében még többfelé előfordulhat kisebb havazás, havas eső, eső, de a délutáni órákban már felszakadozhat kissé a zárt felhőzet.

Szombattól az erősen felhős ég mellett már 1-2 órás napsütés is lehet. Eleinte többfelé lesz zápor, hózápor, majd már csak hózáporok várhatók néhol. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérsékleti értékek nagyjából megfelelnek az ilyenkor megszokottnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik