Belföld

Budai: Veres és Göncz is tudott az ingatlanbizniszről

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint Veres János volt pénzügy- és Göncz Kinga volt külügyminiszternek mindenképpen kellett rendelkeznie információkkal a moszkvai kereskedelmi képviselet ingatlanának értékesítése ügyében.

Budai Gyula erről azután beszélt, hogy a Magyar Nemzetben megjelent: értesülésük szerint két nagy magyar gyógyszergyártó cég, az Egis Nyrt. és a Richter Gedeon Nyrt. is szerette volna megvásárolni 2006-ban a moszkvai kereskedelmi kirendeltség épületét. Az elszámoltatási kormánybiztos közölte: tudomása szerint ez igaz, valóban volt két olyan cég, amely vevőként jelentkezett, és jelentős vételárat kínált az épületért.

“Mindenképpen kellett, hogy rendelkezzen információkkal Veres János akkori pénzügyminiszter, és Göncz Kinga akkori külügyminiszter, ugyanis e nélkül az egész értékesítés nem történhetett volna meg” – tette hozzá Budai, aki szerint
az ő feladata lezárult azzal, hogy átadta az ügyészségnek a moszkvai kereskedelmi központ értékesítésével kapcsolatos iratokat.

A Központi Nyomozó Főügyészség múlt kedden vette őrizetbe Horváthné Fekszi Mártát, a Külügyminisztérium volt államtitkárát, Székely Árpád korábbi moszkvai nagykövetet és Tátrai Miklóst, a vagyonkezelő volt vezérigazgatóját a moszkvai magyar nagykövetség egyik ingatlanának eladásával összefüggésben. A bíróság két nappal később szabadlábra helyezte őket. Az FN erről bővebben is beszámolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik