Belföld

Százmillióért szabadulhat Gál György

Hagyó Miklós újabb három hónapig maradna előzetesben.

Százmillió forint óvadék ellenében megszűnhet az erzsébetvárosi ingatlanpanamában érintett Gál György előzetes letartóztatása – értesült az MNO. A lap úgy tudja, a Fővárosi Ítélőtábla már kedden meghozta döntését, amely nem adott helyt az ügyészségi fellebbezésnek, amely szerint a százmilliós óvadék bűncselekmények során megszerzett pénzből származhat.

Az ítélőtábla az elsőfokú bíróság azon döntésére hivatkozott indoklásában, hogy már lefoglalták az SZDSZ-es politikus életbiztosítását és horvátországi ingatlanjait. Mint ismert, a VII. kerület gazdasági bizottsága volt SZDSZ-es elnökének védője még január 25-én, egy nem nyilvános bírósági ülésen terjesztette elő 16 millió forintról szóló óvadékkérelmét.

Az összeget a gyanúsított édesanyjának egyik ingatlanjából fedeznék. A Fővárosi Bíróság azonban úgy döntött: csak százmillió forintnyi óvadék megfizetése esetén enyhítenek a Gál elleni kényszerintézkedésen. Az ingatlanpanamának összesen 25 vádlottja van, köztük Hunvald György, a kerület volt MSZP-s polgármestere.

Az MNO ugyanakkor megtudta azt is: Hagyó Miklós nagy valószínűséggel újabb három hónapig marad előzetesben. A Központi Nyomozó Főügyészség újabb három hónappal meghosszabbítatná a volt MSZP-s főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatását, amely február 17-én jár le.

A vádhatóság a szökés és elrejtőzés veszélye, valamint a büntetőeljárás esetleges meghiúsítása, a tanúk befolyásolásának lehetősége miatt indítványozta a bíróságnak a három hónapos hosszabbítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik