Belföld

Göncz Kinga is tudott a moszkvai ingatlanügyről?

A Magyar Nemzet szerint a volt külügyminiszter aktívan közreműködött.

A Magyar Nemzet szerint Göncz Kinga is “érintett lehet a moszkvai kereskedelmi kirendeltség bűncselekménygyanús értékesítésében”, a volt külügyminiszter “aktívan közreműködött” a magyar államnak hétmilliárdos kárt okozó ingatlanügyletben.

A lap által közölt okirat szerint 2006. november 15-én ugyanis saját kezű aláírásával tanúsította, hogy a “Magyar Köztársaság hatáskörrel rendelkező hatóságai felhatalmazták” a moszkvai nagykövetet a kereskedelmi kirendeltség épületének eladásáról szóló szerződés aláírására.

A Magyar Nemzet szerint Göncz Kingának pontosan tudnia kellett volna arról, hogy az épület értékesítésére semmilyen pályáztatás nem volt, sőt akkor még a vagyongazdálkodási tanács sem döntött az értékesítésről, így bármilyen adásvételi szerződés megkötése eleve jogsértő lett volna.

A napilap nem tudta elérni a jelenleg MSZP-s európai parlamenti képviselőként tevékenykedő Göncz Kingát. Sajtótitkára, Halmai Katalin csak annyit mondott: a moszkvai ingatlan eladásáról még Göncz Kinga minisztersége előtt született döntés, az adásvételt a tulajdonosi jogokkal rendelkező vagyonkezelő intézte, a Külügyminisztérium pedig csak használója volt az épületnek.

Az FN.hu tegnap szintén hasonló választ kapott Göncz Kinga brüsszeli irodájától, azzal kiegészítve, hogy a külügy “nem játszott érdemi szerepet az adásvételben”. A bíróság tegnap elutasította az ügyészség letartóztatási indítványát, és szabadlábra helyezte az ügy eddigi három gyanúsítottját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik