Belföld

Moszkvai kereskedelmi képviselet – szabadlábon mindenki

Előzőleg a Központi Nyomozó Főügyészség előzetes letartóztatást indítványozott.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szabadlábra helyezte Horváthné Fekszi Márta volt külügyi államtitkárt, Tátrai Miklóst, a vagyonkezelő volt vezetőjét és Székely Árpád egykori moszkvai nagykövetet. A tárgyaláson először, mintegy egy órán át a volt államtitkárt, majd őt követően a másik két gyanúsítottat hallgatta meg a bíróság.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza tegnap jelentette be, hogy a főügyészség kezdeményezi a kedden őrizetbe vett három gyanúsított előzetes letartóztatását. A gyanú szerint több szabálytalanság is történt a moszkvai kereskedelmi képviselet ingatlanának elidegenítésekor.

Az ügyészség szerint a jogszerűtlenül megkötött, előnytelen szerződésről mind Horváthné Fekszi Márta, mind pedig Tátrai Miklós tudott, ennek ellenére azt a látszatot igyekeztek kelteni, hogy az értékesítés még nem történt meg. A gyanúsítottak a nyomozóhatóság szerint az árfolyamveszteségre is tekintettel a magyar államnak összesen csaknem 7 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik