Belföld

Mesterházy beperli Kósát a keresztapázásért

Az MSZP elnöke szerint Orbán Viktor „hangulat-előkészítő” beszédet mondott a megszorítások előtt.

A bíróságon fog felelni Kósa Lajos Fidesz-alelnök, amiért a Zuschlag-ügy jogerős ítélete kapcsán keresztapának nevezte őt és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt – ezt mondta Mesterházy Attila a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

A Magyar Szocialista Párt elnöke Orbán Viktor hétfői évértékelőjét a tervezett megszorító intézkedések előtti „hangulat-előkészítő beszédként” értékelte. Hozzátette, hogy a kormányfő gondolatait bármelyik politikus elő tudná adni. Külön kiemelte például, hogy a Facebookon feltett konkrét kérdésekre nem tért ki a miniszterelnök. Nyilván a Fideszben is érzik, hogy ez baj, ezért válaszolnak most utólag az embereknek – vélekedett Mesterházy. Hangsúlyozta: ebből az évértékelésből csak az ország hiányzott.

Az alkotmányozás kapcsán bejelentette, hogy az MSZP vasárnap fogadja el az alternatív alkotmánykoncepciót. Véleménye szerint az új alaptörvény elkészítéséhez alázat kell, de a Fidesz meg sem kísérli érdemi jogosítványokkal felruházni az ellenzéket a folyamatban.

AJÁNLOTT LINK:

Mesterházy beperli Kósát a keresztapázásért (Híradó Online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik