Belföld

Oszkó: akkor hát legyen harc

Oszkó Péter volt pénzügyminiszter blogbejegyzésében azt közölte, a független nyilvánosságot és a jogot felhasználva mutatja be a következő napokban, hogy hiányosan és megvágottan közzétett dokumentumok alapján igyekeznek őt hamis gyanúba keverni a Sukoró-ügyben.

Oszkó Péter szombati blogbejegyzésében azt írta: ő maga mindig is vállalta a személyes felelősséget döntéseiért és tetteiért, “s lévén, hogy tisztességgel végeztem a munkámat, így aztán nem is tartok vagy tartottam semmiféle kérdőre vonástól”.

“De úgy gondolom, itt az ideje, hogy azok is vállalják és viseljék is a felelősséget a tetteikért és megnyilvánulásaikért, akik másokról rendszeresen hamis rágalmakat terjesztenek, illetve akik az elfogult, manipulatív és hatalompolitikai célokat szolgáló félretájékoztatást és mások befeketítését iparszerűen űzik” – tette hozzá. A politikus azt írta: eszköze a független nyilvánosság és a jog, “illetve amennyi mára maradt belőle”.

“Ezeket felhasználva az elkövetkező napokban a nyilvánosság számomra elérhető csatornáin fogom bemutatni, milyen mértékben hamis, torz és félrevezető nyilatkozatokat tettek többen is személyemmel kapcsolatban, hogy hiányosan és megvágottan közzétett dokumentumok alapján hogyan igyekeztek még csak nem is először hamis gyanúba keverni, s a valós tények teljes körű bemutatásával és megismerésével milyen nevetségesnek is tűnnek a vádaskodások” – írta.

Hozzátette: “hasonló lendülettel” szándékozik minden olyan lehetséges jogi eljárást is megindítani, amelynek eredményeként “azoknak is személyes felelősséget kell vállalniuk tetteikért, akik ezt most csak rám nézve tekintenék elvárásnak”.

Oszkó Péter blogbejegyzésében azt írta: “azok a hamis vádak és rágalmak, amiket az elmúlt napokban a Kehi (Kormányzati Ellenőrzési Hivatal) jelenlegi elnöke, valamint az elszámoltatási kormánybiztos, illetve erre alapozva és láthatóan felettébb szervezett módon a kormánypárti sajtó terjesztett”, felrázták “naiv ábrándozásaiból”, hogy “majd eljön a konszolidált kormányzati munka ideje, amikor nem személyeskedő hazugságokra épülő közéleti botrányok szolgálnak arra, hogy eltereljék a figyelmet a valós problémákról és intézkedésekről vagy azok hiányáról”.

Gaál Szabolcs Barna, a Kehi elnöke csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, befejezték a kaszinóberuházások koncessziós szerződéseinek vizsgálatát, és több olyan iratot találtak, amelyek szerintük megalapozzák a gyanút, hogy Veres János és Oszkó Péter volt pénzügyminiszterek érintettek lehetnek az ügyben. Elmondta azt is, a sukorói projekt ügyében büntetőfeljelentést tett csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészségen hűtlen kezelés és hivatali visszaélés alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik