Belföld

Az MSZP döntött költségvetési irányelveiről

Az MSZP választmánya döntött a párt 2011-es költségvetési irányelveiről - mondta Simon Gábor, a párt választmányi elnöke szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a párt tényleges költségvetéséről való döntést a második negyedévben hozzák majd meg.

Mint mondta, a választmányi ülésen részt vevők még mindig tárgyalnak a párt ideológiai alapelveiről, a párt megújításáról és jövőjéről. Ez azt mutatja, hogy egy szellemi pezsgés indult meg a párton belül, választmányi keretek között – tette hozzá.

Újságírói kérdésre válaszolva a választmány elnöke közölte: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök nem jött el a választmányi ülésre, annak ellenére, hogy meghívást kapott. Elmondta, hogy Mesterházy Attila, a párt elnöke pedig azért nem volt jelen az ülésen, mert tudomása szerint az Amerikai Egyesült Államokban van.

Simon Gábor a választmányi ülésen elhangzottakról elmondta: Balogh András elnökhelyettes azt hangoztatta, hogy a Fidesz igazi természetét az egykulcsos adórendszer mutatja meg, a többi, szavai szerint „csak populizmus”.

Lendvai Ildikó, a Programtanács elnöke pedig azt mondta, a Programtanács az MSZP-ben olyan, mint a GPS az autóban – tette hozzá Simon Gábor.

Kiemelte, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban Magyarország a nemzetközi figyelem középpontjába került, mint az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő ország. Véleménye szerint ez a figyelem nagy sikereket és még nagyobb „blamázsokat” okozott. Európában nem szokás az a felvetés, hogy a hatalom kontrollálja a nyilvánosságot – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik