Belföld

Kósa nem kért bocsánatot, bírósághoz fordul az MSZP

Tegnap a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy a médiatörvény körüli "hajcihőt" szerinte a szocialisták gerjesztik.

Az MSZP még kedden közleményben szólította fel Kósa Lajost, hogy kérjen bocsánatot a párttól és annak egymillió szavazójától, illetve 24 órán belül vonja vissza kijelentéseit. A szocialista párt azt közölte akkor: ha a Fidesz alelnöke nem vonja vissza szavait és nem kér bocsánatot, akkor megteszik a megfelelő jogi lépéseket.

Kósa Lajos nem kért bocsánatot és keddi kijelentéseit sem vonta vissza, ezért az MSZP “megteszi a szükséges lépéseket” – közölték ma a szocialista párttól. A Független Hírügynökséget Török Zsolt, az MSZP szóvivője úgy tájékoztatta, hogy a jogászaik már előkészítették a megfelelő iratokat és a bírósághoz fognak fordulni az ügyben.

A Fidesz alelnöke tegnap az Európai Bizottság médiatörvénnyel kapcsolatos levelére utalva beszélt arról, hogy az szerinte nem támasztja alá azt a “hajcihőt”, ami az unióban és az Európai Parlamentben eddig folyt. Szerinte az látszik, hogy ez mesterségesen “felturbózott” kampány. Levelében az Európai Bizottság szerinte mindössze három jogtechnikai ügyben fogalmazott meg kérdéseket, de azok nem érintik a sajtó- és szólásszabadságot. Kósa Lajos szerint “a napnál is világosabb, hogy a törvény körüli felhajtást a szocialisták gerjesztik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik