Belföld

Schiffer az Orbán-éráról, a vuduról és futóhomokról

Az LMP frakcióvezetője szerint a "betartás kultúrája" folytatódik.

Az LMP frakcióvezetője a köztévé reggeli műsorában egy olyan korszak eljövetelét jósolta, amikor a többség uralmát nem gátolja semmi. A kormány az egyes hatalmi ágakat uralma alá hajtotta pártkáderek beültetésével, lenyeste a független intézmények hatáskörét, visszavágta a sztrájkjogot, megkönnyítette a köztisztviselők menesztését – sorolta Schiffer András.

A frakcióvezető emlékeztetett rá, hogy az LMP egyetlen olyan pártként régóta következetesen azt képviseli, hogy nincs alkotmányozási kényszer Magyarországon. “Egy olyan játékhoz nem fogunk asszisztálni, ami nem szól másról, mint hogy a Fidesz a saját dicsőségére próbáljon egy alaptörvényt készíteni” – tette egyértelművé Schiffer András.

Szerinte az előző nyolc évben a Fidesz javaslatait lesöpörték az asztalról. Sajnálatos, hogy a betartás kultúrája tovább folyik – mondta. Az LMP frakcióvezetője úgy vélte, ha a Fidesz tovább folytatja ezt a politikát, és az a “vudu gazdaságpolitika is beérik, amit Matolcsy úr volt szíves elvetni a költségvetésben”, akkor az megmutatkozik a népszerűségi számokban is.

Schiffer András azt mondta, az Orbán-kormány futóhomokra építette fel a gazdaságpolitikát. Az adócsökkentéssel – egykulcsos szja, tőkejövedelmek adójának a csökkentése – keletkezett egy 600-800 milliárdos lyuk, amit a többi közt a magánnyugdíjpénztárak einstandolásával próbálnak betömni. Nem látszik azonban az, hogy pörög fel ettől a gazdasági motorja, és hogyan lesz ebből egymillió munkahely, amit ígértek – érvelt a frakcióvezető.

AJÁNLOTT LINK:

Schiffer: futóhomokra építették a vudu gazdaságpolitikát

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik