Belföld

Kósa: a médiatörvény nem sérti a szólásszabadságot

Az egész "hajcihő" a jogszabály körül a szocialisták szervezése alapján indult az ország ellen - mondta a Fidesz alelnöke.

Az Európai Bizottság levelét elolvasva a napnál világosabban látszik, hogy az nem támasztja alá azt a “hajcihőt”, ami az Európai Unióban és az Európai Parlamentben eddig folyt – jelentette ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz alelnöke.

Kósa Lajos közölte, egyértelműen látszik, hogy ez egy mesterségesen “felhabosított, felturbózott kampány”. Leszögezte, hogy a médiatörvény számos ponton lehet rossz, de semmilyen jel nem utal arra, hogy az sértené a szólás- és véleményszabadságot.

A politikus hangot adott annak a meglátásának is, hogy az egész “hajcihő” a szocialisták szervezése alapján indult az ország ellen.

Kósa Lajos egyúttal leszögezte, visszautasítanak minden olyan vádat és rágalmat, amelyek arról szólnak, hogy a Fidesz nem lenne demokratikus, a demokráciáért elkötelezett párt. Hangsúlyozta, hogy a Fidesz az alapítása óta demokráciát, többpártrendszert, szólásszabadságot, szabad sajtót és demokratikus választásokat követelt. Hozzátette, már akkor is ezt követelték, amikor – a rendszerváltozás előtt – a mai szocialista politikusok által támogatott hatalom rendőrsége ezért megverte vagy letartóztatta őket. “Akkor is a demokrácia pártján álltunk, amikor Kovács László javában a Varsói Szerződés és a KGST mindenhatóságát hirdette” – mondta a képviselő.

A politikus minden határon túlmenőnek nevezte azt az egyik angol nyelvű újságban megjelent nyilatkozatot, amelyben a szocialista Göncz Kinga arról beszélt, hogy Magyarország ellen eljárást kell kezdeményezni és akár az uniós szavazati jogától is meg lehet fosztani. Hozzátette, azóta kiszivárgott és “több szocialista politikus is elszólta magát folyosói beszélgetéseken”, hogy ők szervezik ezt az egész kampányt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik