Belföld

A kis dílereket is büntetné a NEFMI

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) ifjúságügyi főosztályának vezetője szerint a törvény szigorával kell fellépni mindenki ellen, aki a kábítószer terjesztésében jelen van - írta a Népszabadság.

Téglásy Kristóf főosztályvezető a lapnak adott interjúban arra a kérdésre, hogy számíthatnak a drogfogyasztók valamilyen szigorításra, azt felelte: nem szeretnének minden fogyasztót kriminalizálni, de a törvény szigorával kell fellépni mindenki ellen, aki a kábítószer terjesztésében jelen van.

Hozzátette: nemcsak a profi dílereket üldözni kell, hanem a törvény szigorával kell büntetni a magát szimpla fogyasztónak nevező embert is, aki nem dílerkedik, de azért két-három embernek csak odaadja a kábítószert. Ezek a “kis dílerek” most a fogyasztó álarca mögé bújva az elterelésen keresztül kicsúsznak a törvény kezei közül – fogalmazott.

Téglásy Kristóf szavai szerint nagy kihívás meghúzni a határt, de emiatt nem szabad azt mondani, hogy “csak azt büntessük, aki csomagtartószámra hordja szét az ecstasyt”.

A főosztályvezető kitért arra: ők tesznek javaslatokat, de a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Belügyminisztérium dönt ezekben a kérdésekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik